turkmenistan-devlet-baskani-basarili-sporculari-odullendirdi

Türkmenistan Devlet Başkanı başarılı sporcuları ödüllendirdi

Türkmenistan devlet başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, başarılı sporcuları ödüllendirdi.

29 Eylül 2017 16:24

17-27 Eylül tarihleri arasında yapılan 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları’nda madalya kazanan sporcular ile başarılı antrenör ve spor yöneticilerine çeşitli ödüller verildi.

5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunlarında Türkmen sporcular, büyük başarı elde etmiş; 89’ u altın olmak üzere toplam 245 madalya kazanmıştı.

Türkmenistan Devlet Başkanı tarafından imzalanan karar ile Aşkabat 2017’de altın madalya kazanan sporculara otomobil verilirken, gümüş alanlara 5 bin ve bronz madalya kazanan sporculara da 3 bin Amerikan Doları para ödülü verildi. Bazı sporculara da ev hediye edildi.

Sürekli olarak sporu teşvik eden ve destekleyen Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, madalya kazanan sporculara ve eğitmenlere ödüllerini bizzat verdi. Türkmen lider, sportif başarıları ve ülke tanıtımına yaptıkları katkı  dolayısıyla törene katılan sporcu ve antrenörleri  kutladı.

5. Asya Kapalı Sanatı Oyunları dolayısıyla verilen ödüller kapsamında Türkmenistan Milli Meclisi’nde de tören yapıldı. Buradaki törende, milletvekili ve  Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Serdar Berdimuhammedov’ a, spora yaptığı katkılar dolayısıyla Meclis Başkanı Akça Nurberdiyava tarafından madalya veridi.

Diğer Haberler