turkmenistan-devlet-baskani-berdimuhamedov-gazprom-baskani-miller-i-kabul-etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Gazprom Başkanı Miller’i kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Rusya’nın enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller’i kabul etti.

16 Şubat 2023 11:03

Türkmenistan Devlet Televizyonu Altın Asır’ın haberine göre, Berdimuhamedov, Miller’in ziyaretini enerji alanında iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine ve çok yönlü Türkmen-Rus ilişkilerinin ileriye taşınmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Berdimuhamedov, Rusya’yla stratejik ilişkileri ilerletmenin, ülkenin dış politikada öncelikli alanlardan biri olduğunu dile getirdi. Görüşmede iki ülke arasında enerji alanında işbirliği alanları ele alındı.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Miller, Berdimuhamedov ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini kaydetti.

Miller, Gazprom'un Türkmenistan'ın gaz sektörüyle uzun yıllardır işbirliği içinde olduğunu, Rusya Federasyonu ile Türkmenistan arasındaki ilişkilerin tarihi köklere dayandığını bildirdi.

Aleksey Miller, bugünkü görüşmede Türkmenistan ile yakın gelecekte gaz sektöründeki işbirliğini niteliksel olarak yeni bir düzeye getirme olanaklarını görüştüklerini aktardı.

Türkmenistan'ın çok büyük doğal gaz rezervlerine sahip olduğunu hatırlatan Miller, bu nedenle bu alandaki işbirliğinin daha da geliştirileceğine inandığını vurguladı.

Diğer Haberler