turkmenistan-devlet-baskani-berdimuhammedov-kendi-kullandigi-helikopter-ile-bas

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov, Kendi Kullandığı Helikopter İle Başkent Aşkabat ve Çevresini Havadan Denetledi.

17-27 Eylül tarihlerinde yapılacak 5. Asya Oyunları için bir Türk firması tarafından inşa edilen Aşkabat Olimpiyat Tesislerini ve kentte devam eden diğer yatırımları kendi kullandığı helikopter ile havadan denetleyen Türkmen lider, incelemeleri sırasında yetkililere talimatlar verdi.

24 Ağustos 2017 11:22

Devlet başkanının havadan yaptığı incelemelerde, Aşkabat Şehri Hakimi Şamuhammet Durdulıyev kendisine refakat etti.

Usta bir at binicisi olduğu bilinen Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’un, helikopter pilotluğu konusunda da son derece maharetli olduğu ortaya çıktı.

Müzik konusunda bestekarlığı ve icracılığı bilinen Türkmen liderin, Türkmenistan silahlı kuvvetlerinin geçtiğimiz ay yaptığı tatbikatı denetlemesi sırasında, çeşitli silahlarla yaptığı atışlar dikkati çekmiş ve usta bir silah kullanıcısı olduğu görülmüştü. Son yaptığı havadan denetim ile Türkmen liderin usta bir pilot olduğu görüldü.

Türkmenistan Devlet Haberler Ajansı’nın verdiği bilgiye göre, kendi kullandığı helikopter ile başkentte 5. Asya Oyunları’nın yapılacağı tesisler ile kentteki ulaşım, altyapı vb. diğer yatırımları ve kent çevresindeki tarım alanlarını inceleyen Türkmen lider; yalnız tesislerin değil, tüm kentin 17 Eylül’de başlayacak oyunlara en üst düzeyde hazır olması konusunda, Aşkabat Şehir Hakimi Durdulıyev ve diğer yetkililere talimatlar verdi.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Akşabat, Asya Oyunları,

Diğer Haberler