turkmenistan-devlet-baskani-gurbanguli-berdimuhamedov-turk-is-adamlariyla-gorus

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türk iş adamlarıyla görüştü.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov,  bugün açılışı yapılan, doğal gazdan benzin üreten  en büyük tesis özelliğini taşıyan santralın  açılışına katılan Türk iş adamları ile ayrı ayrı görüştü.

28 Haziran 2019 16:50

Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık arasında yapılan görüşmede, Çalık Holding’in üstlendiği, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan elektrik hattı inşaatındaki gelişmeler  ve  Çalık Holding’in sunduğu; enerji sektöründeki  işbirliğinin etkinleştirilmesine yönelik  teklifler içeren program görüşüldü.

Berdimuhamedov konu ile  ilgili olarak, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan elektrik hattı inşaatının, diğer Güneydoğu Asya ülkelerine transit enerji ihracatı için fırsat sağlayacağını ifade etti.

Daha sonra Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak’ı kabul eden Devlet Başkanı, Rönesans Holding’in Türkmenistan'ın petrol ve doğal gaz alanındaki büyük yatırım projelerinin gerçekleştirilmesine katkı sağladığını ifade ederek, ülkenin ekonomik gelişiminde Türkiye Cumhuriyeti de dâhil olmak üzere yabancı şirketlerin inovatif  yaklaşımlarının katkısı bulunduğunu belirtti.

 

Berdimuhamedov  aynı gün NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık’ı da kabul etti. Devlet Başkanı, inşaat, ulaştırma ve haberleşme gibi sektörlerin geliştirilmesi için yürütülen programların uygulanmasında şirketin faaliyet alanlarını görüştü.

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, doğalgaz, ekonomi,

Diğer Haberler