turkmenistan-devlet-baskani-italya-yi-ziyaret-edecek

Türkmenistan Devlet Başkanı İtalya’yı ziyaret edecek

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 6-7 Kasım tarihlerinde İtalyan Cumhuriyeti’ne resmi ziyaret gerçekleştirecek.

04 Kasım 2019 14:35

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüşecek olan Türkmen Liderin İtalya ziyaretinde; hükümetlerarası, kurumlar arası ve özel sektörler arası bir dizi anlaşmaya imza atılacak. Söz konusu anlaşmaların, iki ülke arasındaki  yatırım ve işbirliğini yeni seviyelere çıkarması bekleniyor.

Türkmen-İtalyan görüşmelerinde en üst düzeyde, ticaret, yakıt, enerji, sanayi, ulaştırma, haberleşme, tarım ve ekonominin diğer sektörlerinde işbirliği ve yatırımların arttırılması  konuları ele alınacak.  

Ziyaret çerçevesinde, Milano’da Türkmenistan ve  İtalya delegasyonlarının katılacağı bir iş forumu yapılacak. Forumun ana konuları petrol, gaz, kimya, tekstil ve deri sanayileri, tarım, altyapı ve inşaat sektörlerinde işbirliği ve yatırım olacak.

İki devlet arasında, 1992 yılında başlayan diplomatik ilişkiler sonrasında ticari ve ekonomik ilişkiler, özellikle  petrol ve gaz arama ve işleme  sektörleri ile tekstil alanında  gelişti.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, İtalya,

Diğer Haberler