turkmenistan-devlet-baskani-nin-ipekyolu-kitabi-istanbul-da-tanitildi

Türkmenistan Devlet Başkanı’nın İpekyolu kitabı İstanbul’da tanıtıldı

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un kaleme aldığı “Türkmenistan- Büyük İpek Yolu’nun Kalbi” isimli 2. Kitabının Türkçe çevirisinin tanıtımı için İstanbul Üniversitesi’nde bir program düzenlendi.

21 Kasım 2019 15:18

Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçiliği ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ile birlikte İstanbul Üniversitesi tarafından düzenlenen tanıtım programına, İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi İşanguly Amanlyyew, TÜRKSOY Başkan Vekili Arman Nurmuhammetoğlu, Türkmenistan Uluslararası İlişkiler Üniversitesi Rektör yardımcısı Beğenç Matlıyev, Öğretim üyeleri katıldı.

TÜRKSOY tarafından Türkçeye çevrilen kitabın Sunum programında Türkmenistan Büyükelçisi Amanlyev, İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, Türkmenistan Dış İlişkiler Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Rektör Yardımcısı B.Myatliev ve akademisyenler konuşma yaptı. Konuşmalarda, Türkmenistan’ın, tarihi  İpek Yolu'nun çok önemli bir parçası olduğu ve bu tarihsel gerçeğe dünya toplumlarının aşina olması için çalışmalar yapıldığı belirtildi. Bu bağlamda Türkmenistan Devlet Başkanı’nın,“Türkmenistan-Büyük İpek Yolu'nun Kalbi” isimli 2.kitabının Türkçe'ye çevrilmesinin önemi de vurgulandı.

Türkmenlerin geçtiği tarihi yolu doğru bir şekilde değerlendirmeye, Türkmenlerin kendine has milli kültürel özelliklerini, gelenek göreneklerini ve örf adetlerini tanımaya, imkan sağlayan kitap, Türkmenistan’ın tarihi olaylarını edebi ustalıkla, kültürel ve milli değerler çerçevesinde birleştirerek anlatıyor.

Diğer Haberler