turkmenistan-devlet-baskani-rifat-hisarciklioglu-nu-kabul-etti

Türkmenistan Devlet Başkanı, Rifat Hisarcıklıoğlu’nu kabul etti

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu kabul etti.

07 Kasım 2018 14:31

Dün gerçekleşen toplantı sırasında Türkmenistan Cumhurbaşkanı ve konuğu, ikili ticaretin genişletilmesi, yatırım faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve çeşitli alanlarda ortak projelerin uygulanması yoluyla iş ortaklığının çeşitlendirilmesi yönündeki görüşlerini paylaştı.

Devlet başkanına kabulü için minnettarlığını ifade eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, Türk iş dünyasının Türkmenistan ile karşılıklı fayda temeline dayanan ilişkilerini daha da geliştirmek istediğini belirterek, Türk şirketlerinin Türkmenistan'daki büyük ölçekli reform programlarının ve altyapı projelerinin uygulanmasına katılmaya hazır olduklarını ifade etti. TOBB Başkanı ayrıca,  Türkiye’de Türkmenistan’ın başarılarına memnuniyetle karşılandığını, bu başarıların Türkmen Liderinin icra ettiği siyasetinin sonucu olduğunu vurguladı.

TOBB başkanının sözleri için teşekkür eden devlet başkanı,  sağlam bir üst düzey mutabakatın, dostluk bağlarının, Türkmenlerin ve Türk milletlerinin tarihi ve kültürel ortaklığının, iki ülke arasındaki etkin işbirliği için sağlam bir temel oluşturduğunu vurgulayarak, ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusunda büyük potansiyelin bulunduğunu ifade etti.

Aynı zamanda, hükümetlerarası Türkmen-Türk Komisyonu ve ortak İş Konseyi'nin faaliyetleri ile işbirliğinin genişletilmesinin yanı sıra, yeni iş alanları bulma ve Türkmenistan ve Türkiye iş çevreleri arasındaki etkileşimi artırmaya yönelik fırsatları ortaya çıkaran iş forumları ve endüstri fuarları düzenleme hususlarında rolü ve önemi belirtildi.

Toplantının sonunda, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov ve misafiri, iki ülkenin iş çevrelerinin karşılıklı faydaya dayanan ortaklıklarını daha da gelişeceğine  olan inaçlarını dile getirdiler. Görüşme sonrası açıklama yapan TOBB Başkanı, görüşmenin çok verimli geçtiğini belirtti.

TOBB Başkanı, kendisinin Türkmen Liderine Türkmenistan’da gelecekte hayata geçirmek istedikleri proje hakkında bilgi verdiğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: Gurbanguly Berdimuhamedov, Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkmenistan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı,

Diğer Haberler