turkmenistan-disisleri-bakanligi-nda-uluslararasi-video-konferans

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’nda Uluslararası video konferans

Dışişleri Bakanlığı, “Türkmenistan’ın Daimi Tarafsızlık Politikası” konulu Uluslararası video konferans düzenledi.

19 Nisan 2020 16:48

Türkmenistan’ın daimi tarafsızlık statüsünün BM tarafından Kabul edilişinin 25. Yılında, Dışileri Bakanlığı tarafından düzenlenen video konferansta, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamdov tarafından yürütülen tarafsızlık diplomasisinin bölgesel ve  küresel güncel sorunların çözümünde önemi ve etkinliği üzerinde duruldu.

Türkmenistan ve yurt dışından bir çok akedemisyen, uzman politikacı ve medya kuruluşunu bir araya getiren video konferansa; Rusya, Türkiye, Azerbaycan Gürcistan, Pakistan, Özbekistan gibi 20 ülkeden, 50 den fazla yayın temsilcisi akedemisyen ve siyaset uzmanı katıldı.

Video konfernas katılımcıları, barışçıl ve yapıcı ilişkilerle insani değerleri teşvik ederek dünyada ilerleme kaydetmeyi amaçlayan Türkmenistan'ın, tarafsızlık politikasının başarısı üzerinde durdu.

Türkmen Tarafsızlığının, siyasi ve ekonomik yönlerine ek olarak, manevi ve kültürel yönünün de tarihsel bir bakış açısıyla ele alındığı video konfaransta, Türkmen devletlerinin, diplomatik ilişkilerinin tarihsel gelişmi konusundaki konuşmalar da büyük ilgi uyandırdı.

Diğer Haberler