turkmenistan-gumruk-islemleri-ve-gecis-tarifelerini-iyilestirecek

Türkmenistan Gümrük işlemleri ve geçiş tarifelerini iyileştirecek

Sınırlardaki gümrük işlemlerinin ve yabancı ülkelerden gelen araçlara uygulanan giriş ve geçiş ücretlerinin yeniden düzenlenmesi konusu, en son yapılan Hükümet toplantısında ele alındı.

04 Mayıs 2020 14:44

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov başkanlığında video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda Bakanlar Kurulu Başkan Vekili Bayramgeldi Ovezov, Berdimuhamedov'a, gümrük sınırındaki faaliyetlerin düzenlenmesi ve  ücret belirleme konusundaki Başkanlık Kararnamesi'nde değişiklik ve ekleme yapma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ovazov yaptığı sunumda; koordineli bir taşımacılık politikası yürütmek için mevzuat ve tarifeleri senkronize etmenin, gümrükleri, vize işlemlerini ve diğer prosedürleri kademeli olarak basitleştirmenin gerekli olduğunu belirtti. Bu iyileştirmelerin, ulaşım ve transit koridorlarının verimliliğini önemli ölçüde artırabileceğini, kargo akışlarını ve dış ticaret hacmini büyütebileceğini belirtti.

Bu bağlamda, Türkmenistan üzerinden transit geçişler için yabancı taşımacıları cezbetmek üzere vize ve gümrük işlemlerinin basitleştirilmesi, özel ve rekabetçi tarifeler uygulanması çalışmaları,  Devlet Başkanı tarafından uygun görüldü.

Gurbanguli Berdimuhamedov, öngörülebilir gelecek için temel görevlerin sürekli olarak dünya ulaşım sistemine entegre olmak ve Doğu-Batı ve Kuzey-Güney yönlerindeki yolları ve merkezleri birbirine bağlayan ana yönlerin yapısını daha da genişletmek olacağını söyledi.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Gümrük işlemleri, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov,

Diğer Haberler