turkmenistan-halk-maslahati-toplandi

Türkmenistan Halk Maslahatı toplandı

Devlet İstatistik Kurumu verilerinin açıklandığı toplantıda, "Türkmenistan'ın sosyo-ekonomik kalkınması ve 2024 yılı yatırımları programı" kabul edildi.

23 Şubat 2024 12:15

Türkmenistan’ın milli lideri Gurbanguli Berdimuhamedov, Halk Maslahatı Toplantısında ulusal konsey temsilcilerine, hükümet üyelerine ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine seslendi.

Küresel ekonomik krize ve nüfus artış oranına rağmen gayri safi yurt içi hasılada büyümenin ortalama yüzde 6'nın üzerinde gerçekleştiğini söyledi.

Türkmenistan’da son 15 yılda istikrarlı büyüme oranı korundu. 2023 yılında perakende ticareti 8 kat, üretilen sanayi ürünleri hacmi 3 kat arttı.

Ayrıca ülkenin gelecek projeksiyonu hakkında bilgi veren Berdimuhamedov, işlevselliğin sağlanması amacıyla yerel yönetimlerde yetkilerin artırılacağını, bölgesel kalkınma modelinin hayata geçirileceğini kaydetti.

“Türkmenler arasındaki kutsal aile ocağının koruyucuları olan anneler, kadınlar ve kız çocuklarının onurunu yüceltmek için hukuki desteğin güçlendirileceğini” ifade eden Türkmen lider, büyük şair ve düşünür Mahtumkulu Firaki'nin 300. Doğum yıldönümünün de şanına yakışır şekilde uluslararası düzeyde kutlanacağını aktardı.

Toplantının ardında "Türkmenistan'ın sosyo-ekonomik kalkınması ve 2024 yılı yatırımları programı” kabul edildi.

Türkmenistan Anayasasının 10. Maddesine göre Türkmenistan Halk Maslahatı devletin iç ve dış politikasının ana yönlerini belirliyor, ülkenin siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınma programlarını inceleyerek kanunların kabulünü onaylıyor.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan Halk Maslahatı, türkmenistan, Berdimuhamedov, Gurbanguli Berdimuhamedov, halk maslahatı,

Diğer Haberler