turkmenistan-hazar-devletleri-cocuk-kultur-ve-spor-festivali

Türkmenistan, Hazar devletleri çocuk kültür ve spor festivali

Türkmenistan’ın Hazar Denizi kıyısındaki turizm merkezi Avaza’da yapılacak festivale Türkmenistan, Kazakistan,  Azerbaycan, İran ve Rusya Federasyonu'ndan çocuk takımları katılacak.

03 Ağustos 2018 08:53

Türkmenistan’ın Ulusal Turizm Bölgesi Avaza, Hazar devletlerinin Okullar Arası  Kültür ve Spor Festivali'ne ev sahipliği yapacak.

Festivalde Türkmenistan, Kazakistan,  Azerbaycan, İran ve Rusya Federasyonu'ndan öğrenci - çocuk takımları altı spor dalında yarışacak.

Futbol, ​​voleybol, basketbol, ​​masa tenisi, satranç ve güreş dallarında yapılacak yarışmalar, Avaza spor kompleksi tesislerinde  yapılacak.

Festivalde ayrıca, kültürel etkinlikler de yapılacak. Etkinlikler kapsamında Hazar’a komşu ülkelerden gelen öğrenciler milli halk oyunlarından örnekler sunacak, gösteriler yapacak.

Hazar Denizi kıyısındaki Avaza turizm bölgesindeki tesislerde 14 – 19 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalin, Hazar'ın halkları arasındaki dostluk ve güven ilişkilerinin güçlendirilmesi ve genç neslin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine spor spor yoluyla katkıda bulunmak olduğu açıklandı.

Devletler arasındaki ilişkilerin gelişmesinde sportif ve kültürel etkinliklerin önemine dikkat çeken Türkmen lider Berdimuhammedov, festival katılımcılarına unutamayacakları bir etkinlik hazırlanması için yetkililere talimat verdi.

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Hazar devletleri çocuk kültür ve spor festivali,

Diğer Haberler