turkmenistan-ile-bae-arasinda-yatirim-anlasmasi

Türkmenistan ile BAE Arasında Yatırım Anlaşması

Türkmenistan Hükümeti ile Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Kalkınma Fonu arasında farklı alanlarda yatırıma ilişkin üç mutabakat zaptı imzalandı.

04 Şubat 2021 16:32

Türkmenistan ve Birleşik Arap Emirlikleri medyasında yer alan habere göre,

Anlaşma çerçevesinde Türkmenistan’da 100 milyon dolar sermayeye sahip bir ortak yatırım şirketi kurulacak. Abu Dabi Kalkınma Fonu, ilk etapta Türkmenistan enerji, tarım, turizm ve sanayi gibi sektörlerindeki yatırımlarına 16 milyon dolar katkıda bulunacak. 

Anlaşma ayrıca 175 milyon dolar karşılığında Türkmenistan'da bir kimya sanayi kompleksi kurulmasını da öngörüyor. Yenilenebilir enerji ve hava taşımacılığı dahil olmak üzere çeşitli sektörlerdeki altyapı projelerini finanse etme imkânı yaratıyor.

Türkmen hükümeti finansman için Abu Dabi Kalkınma Fonu'na proje önerileri sunacak ve ardından Fon, fizibilite değerlendirmelerine dayalı olarak yatırım kararı alacak.

Türkmen heyeti geçtiğimiz günlerde BAE Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan’ı ziyaret etmişti. Abu Dabi’de yapılan ziyaret, ikili ilişkilere ve ekonomi, kültür, tarım ve sağlık gibi bir dizi alanda işbirliğini genişletme amacı taşıyordu.

Diğer Haberler