turkmenistan-ile-bm-arasinda-surdurulebilir-kalkinma-isbirligi-cerceve-programi

Türkmenistan ile BM arasında “Sürdürülebilir Kalkınma İşbirliği Çerçeve Programı”

Türkmenistan Hükümeti ile Birleşmiş Milletler arasında hazırlanan “2021-2025 Sürdürülebilir Kalkınma İşbirliği Çerçeve Programı” törenle imzalandı.

15 Mart 2020 15:02

Ekonomik istikrarın ve büyümenin korunması, nüfusun sosyal haklarının korunması, sağlık  sisteminin iyileştirilmesi ve ekolojik dengenin korunması da dahil olmak üzere çeşitli alanlarda Türkmenistan ve BM arasındaki etkileşimi ve işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan programın imza töreni, Aşkabat’ta gerçekleşti.

Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile BM Orta Asya İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Bölge Temsilcisi Yelena Panova tarafından imzalanan ''Çerçeve Programı Tanıtım'' konuşmasında Meredov, Türkmenistan ile Birleşmiş Milletler arasındaki ilişkilerin tarihinde yeni ve önemli bir sayfa açıldığını berlirterek, programın; dünyada küresel barış, güvenlik, refah ve sürdürülebilir kalkınma için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Çerçeve Programının 2025 yılına kadar Türkmenistan Hükümeti ve Birleşmiş Milletlerin, ortak eylemleri için bir rehber olacağını vurgulayan konuşmacılar, çerçevenin Türkmenistan Hükümeti ile BM arasındaki ortak vizyonu  teyit ettiğini ve kalkınmış, müreffeh bir Türkmenistan için ortak arzuyu ifade ettiğini kaydettiler.

Diğer Haberler