turkmenistan-ile-katar-arasinda-isbirligi-toplantisi

Türkmenistan ile Katar arasında işbirliği toplantısı

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, Doha'da Başbakan Yardımcısı ve Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al-Thani ile bir araya geldi.

03 Mart 2020 14:11

Toplantıda taraflar; siyasi, ekonomik ve ticari alanlarda ikili ilişkiler ve işbirliği konularını görüştü. İki devlet arasında kurulmuş olan yüksek düzeyli  ilişkilerin vurgulandığı görüşmede, karşılıklı ziyaretlerin geleneksel dostluk ve ortaklık ilişkilerini güçlendirmek ve geliştirmek için güçlü motivasyon yarattığı kaydedildi.

İki ülkenin dışişleri bakanlıkları  arasında  istişari toplantıları düzenli olarak sürdürme ve bu platformda  ikili işbirliğini daha da yoğunlaştırma ihtiyacına dikkat çekilen toplantıda; Hükümetlerarası Türkmen-Katar Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu'nun önümüzdeki toplantısının gündemi ile ilgili hazırlıklar da görüşüldü.

Bu bağlamda Katar Dışişleri Bakanı, yukarıda belirtilen komisyonun bir sonraki toplantısı için hazırlıkların devam ettiğini ve önümüzdeki toplantıda iki ülke delegasyonlarının mevcut ikili ilişkilerin durumunu ayrıntılı olarak görüşeceklerini ve öncelikli alanlarda ortaklıkları geliştirme olanaklarının değerlendirileceğine olan inancını dile getirdi.

Katar Dışişleri Bakanı, Türkmenistan'daki büyük projelerin uygulanmasına duyduğu ilgiyi de dile getirdi.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Katar,

Diğer Haberler