turkmenistan-ile-unicef-arasinda-isbirligi-toplantisi

Türkmenistan ile UNICEF arasında işbirliği toplantısı

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu UNICEF Avrupa ve Orta Asya Bölge Müdürü Asfhan Khan başkanlığındaki heyet çalışma ziyareti için Başkent Aşkabat’a geldi.

06 Kasım 2018 17:02

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’nda UNICEF Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Mülteci ve Göçmen sorunları Özel Koordinatörü Afshan Han başkanlığındaki heyetle, dün bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda öncelikle 2016-2020 dönemi Türkmenistan Hükümeti ile UNICEF arasındaki işbirliği konulu devlet programı eylem planının uygulamasına yönelik ortak çalışma sonuçları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Dışişleri Bakanlığı resmi Web sayfasında yer alan habere göre UNİCEF’in, Türkmenistan 2030 sürdürülebilir kalkınma hedefleri programındaki, anne ve çocuk sağlığı, eğitimi, beslenme ve çocuk haklarının korunmasına yönelik işbirliğinin, Türkmenistan Hükümeti tarafından desteklendiği belirtildi.

Toplantıya katılan taraflar, çocuk haklarının korunmasını ve çocuklara yönelik olası risklerin göz önünde bulundurularak, bilgisayar teknolojilerinin özellikle çocuk ve gençlere zararlı etkileri ile mücadele eden kuruluşlarla işbirliği geliştirilmesi konusunda görüş birliğine vardılar.

Anahtar Kelimeler: türkmenistan, unicef, toplantı, bm, Asfhan Khan,

Diğer Haberler