turkmenistan-in-baskenti-askabat-ta-ogretmenler-gunu-kutlamasi

Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat’ta Öğretmenler Günü Kutlaması

24 Kasım Öğretmener Günü dolayısıyla Aşkabat Türkmen Türk Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene, Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu ve öğrenci velileri katıldı.

24 Kasım 2017 16:35

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Öğretmenler Günü yurt dışında da unutulmadı.

Büyük Önder Atatürk’ün, 1928 yılında Millet Mektepleri Başmuallimliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren "Öğretmenler Günü"olarak kutlanıyor.

Öğretmenler Günü dolayısıyla Aşkabat’ta da tören düzenlendi. Aşkabat Türkmen Türk Anadolu Lisesi’ndeki tören iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Okulun öğrencileri,öğretmen ve yöneticilerinin ev sahipliği yaptığı törene, Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Eğitim Müşaviri Zübeyir Yılmaz ve öğrenci velileri katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister” sözünü hatırlatarak okul öğretmenlerinin gününü kutlayan Büyükelçi kapucu, “bu önemli görevi ifa eden öğretmenlerimizin daha iyi şartlarda hizmet vermesini sağlama konusunda her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Aşkabat Eğitim Müşaviri Zübeyir Yılmaz’da konuşmasında öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekti ve  “Öğretmenlik, her şeyden önce bir ideali gerektiren, büyük bir gayesi ve sevgi gibi tükenmez bir hazinesi olanların mesleğidir” dedi.

Öğretmen ve öğrenciler adına yapılan konuşmaların ardından şiir, şarkı ve halk oyunları gösterisiyle  devam eden törende, çeşitli alanlarda başarı gösteren öğrenciler de öğretmenleri tarafından ödüllendirildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla akşam da Aşkabat Büyükelçiliği Kültür Merkezi salonunda bir konser programı düzenlenecek. Konserde, öğretmenlerden oluşan sanatçılar Türk Halk Müziği parçaları seslendirecek ve türküleriyle,  katılanları Anadolu’ya götürecek.

Anahtar Kelimeler: öğretmenler günü, türkmenistan, aşkabat, Aşkabat Türkmen Türk Anadolu Lisesi,

Diğer Haberler