turkmenistan-in-baskenti-askabat-ta-turk-kultur-gunleri

Türkmenistan’ın  Başkenti Aşkabat’ta “Türk Kültür Günleri”

2 gün devam edecek “Türk Kültür Günleri” programında; sergi, gala programı ile Türk ve Türkmen sanatçıların dostluk konseri var.

05 Aralık 2017 16:47

Aşkabat’taki Türk Kültür Günleri, Türkmenistan Güzel Sanatlar Müzesi sergi salonundaki açılış programı ile başladı.

Serginin açılışını Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy ve Türkmenistan Kültür Bakan Yardımcısı Gurbanmurat Murataliyev yaptı.

Açılışa Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Aşkabat’taki yabancı misyon temsilcileri ve Türkmenistan Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nin yöneticileri ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışı yapılan sergide gümüş işlemeciliği, ebru, baston, seramik ve  geleneksel kıyafetlerden oluşan Türk el sanatları sergilenirken; Türkiye’den gelen sanatçılar da ziyaretçilere uygulama örnekleri sunuyor.

2 gün açık kalacak sergide ayrıca, Türkiye’nin kültürü ve güzelliklerini anlatan “Türkiye Fotoğrafları” ve “İmparatorluktan Cumhuriyete Cam Negatiflerde İstanbul’un İzleri” adlı iki fotoğraf sergisi bulunuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy; 1900’lü yılların başına ait “İstanbul’un İzleri” fotoğraflarının, 2015 yılında İstanbul’da bir yalının restorasyonu sırasında ortaya çıktığını ve bir kısmının ilk kez burada sergilendiğini açıkladı.

Karşılıklı olarak düzenlenen kültür günleri programlarının siyasi ve iktisadi ilişkilerin yanında, iki ülke halkının dostluğu ve kardeşliğini pekiştirdiğini vurgulayan Müsteşar Ömer Arısoy; serginin açılışında bulunan katılımcıları, fotoğraflarda 1900’lü yılları görünen İstanbul’un bugününü görmek için İstanbul’a ve Türkiye’ye davet etti.

Aşkabat’taki Türk Kültür Günleri programı çerçevesinde  bu akşam (5 Aralık Salı)  Ankara Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve Ankara Devlet Operası sanatçıları bir konser verecek.

Programın ikinci gününde ise Türkiye’den gelen sanatçıların Türkmen sanatçılarla birlikte sahne alacağı “Türkmen-Türk Dostluk Konseri” var.

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Aşkabat, Türk Kültür Günleri,

Diğer Haberler