turkmenistan-in-baskenti-askabat-ta-uluslararasi-medya-forumu-duzenlendi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta Uluslararası Medya Forumu düzenlendi

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, Türkmenistan'ın Daimi Tarafsızlığının 25. Yılı münasebetiyle düzenlenen Uluslararası Medya Forumu'na katıldı.

17 Eylül 2020 12:05

Video Konferans yoluyla gerçekleştirilen foruma, 68 ülkeden, 300'den fazla uluslararası ve bölgesel medya kuruluşu temsilcisi ve uzman katıldı.

Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) Başkan Yardımcısı sıfatıyla foruma katılan İbrahim Eren, bağımsızlığını kazanmasının ardından Türkmenistan’ı ilk tanıyan ülke olan Türkiye’nin, aynı zamanda Aşkabat'ta büyükelçilik açan ve Türkmenistan'ın daimi tarafsızlık statüsünü tanıyan ilk devlet olduğunu ifade etti.

Türkmenistan’ın,  uluslararası alanda tanınan bir siyasi figür haline geldiğini ve tarihi arenadaki konumunu güçlendirdiğini belirten Eren, “ Fikirleriniz veya diplomatik duruşunuz ne kadar güçlü ve prestijli olursa olsun, ihtiyacınız olan ilk şey mesajlarınızı yaymanıza ve duyurmanıza olanak sağlayacak güçlü medyadır ”dedi.

Uluslararası arenada medyanın önemine değinen İbrahim Eren, bugün bir araya gelebilmenin ve Türkmenistan’ın tarafsızlık politikasının 25 yıllık başarısını dünyanın dört bir yanından uluslararası medya temsilcileriyle tartışma imkanı bulmanın, medyanın rolünü oldukça başarılı bir şekilde oynamasına bağlı olduğunu ifade etti.

ABU Genel Sekreteri Javad Mottagi ve diğer katılımcılar, dünya toplumunun çatışma sorunlarının çözülmesinde koordineli hareket etmenin hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, tarafsızlık politikası sayesinde Türkmenistan'ın yapıcı diyalog ve uluslararası ortaklık için açık bir platform haline geldiğini,  bölgesel ve küresel alanda barış ve istikrarın sağlanmasına önemli bir katkı sağladığını kaydettiler.

Diğer Haberler