turkmenistan-in-gozde-tatil-merkezi-avaza-milli-turizm-bolgesi

Türkmenistan’ın gözde tatil merkezi: Avaza Milli Turizm Bölgesi

Hazar denizinin doğu kenarında, Türkmenbaşı şehrinden 12 km ve Türkmenbaşı Uluslararası Hava Limanı’ndan 20 km uzaklıkta bulunan Avaza, dünyanın yeni turizm cenneti olma yolunda ilerliyor.

20 Nisan 2021 19:50

Türkmenistan'ın Hazar Denizi kıyısındaki "turizm üssü" Avaza bölgesinin inşasına 2007'de başlandı. 2011 yılında büyük bir törenle kapılarını açtı.

“Şarkı söyleyen dalgalar” anlamına gelen Avaza; temiz denizi, kumsalı, cömert güneşi ve şifalı havasıyla sadece Türkmenistan’ın değil, tüm Orta Asya’nın en gözde turizm merkezi olma iddiasında.

İyotlu suyu, maden kaynakları ve şifalı olduğu bilinen tabiat harikalarıyla ön plana çıkan Hazar Denizi’nin, zengin bitki ve canlılar dünyası Avaza’nın güzelliğine güzellik katıyor.

Toplam 5 bin hektarlık bir alanı kaplayan Avaza Milli Turizm Bölgesi’nde ağaçlandırma kampanyası kapsamında bölgede yüz binlerce fidan dikilmiş. Yaz ve sonbahar aylarında binlerce Türkmen ve yabancı turist, Avaza’ya gelerek yorgunluğu atıp, tatil yapıyor. 

Avaza bölgesi ayrıca lojistik altyapısı, limanı ve bölgenin stratejik konumuyla uluslararası ticaret açısından da önem taşıyor.

Diğer Haberler