turkmenistan-in-ilk-cumhurbaskani-niyazov-anildi

Türkmenistan’ın İlk Cumhurbaşkanı Niyazov anıldı

Aşkabat’taki anma törenlerinde, 10.Yıl Bağımsızlık Parkı içinde yer alan Niyazov Anıtı’na  çelenk  koyuldu ve Kıpçak köyündeki Anıt Mezar ziyaret edildi.

25 Aralık 2017 17:01

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov önderliğinde gerçekleşen Niyazov’u anma törenleri, 10.Yıl Bağımsızlık Parkı’ndaki anıta çelenk koyulması ve saygı duruşu ile başladı. Türkmen liderin ardından hükümet üyeleri ve diğer devlet erkanı, anıta çiçek bıraktılar ve saygı duruşunda bulundular.

Devlet Başkanı Berdimuhammedov ve heyet daha sonra Başkent Aşkabat’ın hemen yakınında, Kıpçak köyündeki Türkmenbaşı Camii kampüsüne geçti. Burada bulunan Niyazov ve ailesinin anıt mezarında da saygı duruşunda bulunuldu, Türkmenistan Müftüsü tarafından Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Türkmenistan Lideri Gurbanguli Berdimuhammedov burada yaptığı konuşmada, Saparmurat Niyazov döneminde devletin bağımsızlığını pekiştiren tarafsızlık statüüsünün kazanıldığını hatırlattı. Türkmen Lider Berdimuhammedov, ilk Cumhurbaşkanı Niyazov’un tüm ülkelerle olumlu ilişkiler kurduğunu belirtti ve “Saparmurat Niyazov döneminde Türkmenistan, uluslararası arenada önemli kazanımlar elde etmiştir” dedi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov daha sonra da Kıpçak köyündeki Türkmenbaşı Camii kampüsünde Niyazov hatırasına sadaka yemeği verdi,

Ölümünün 11. yılında anılan Saparmurat Niyazov, 1991 yılındaki bağımsızlıktan sonra Türkmenistan’ın ilk Cumhurbaşkanı olarak göreve başlamış ve 21 Aralık 2006’daki vefatına kadar bu görevi sürdürmüştü.

 

 

Diğer Haberler