turkmenistan-iv-hazar-medya-forumuna-katildi

Türkmenistan  IV Hazar Medya Forumu'na katıldı

Rusya’nın Astrakhan kentinde düzenlenen IV Hazar Medya Forumu’na  Rusya Federasyonu, Türkmenistan, Azerbaycan, İran, Kazakistan ve ilk defa Özbekistan'da katıldı.

20 Eylül 2018 17:51

Hazar bölgesinin medya kongresinde Türkmenistan; Devlet haber ajansı TDH, Yaşlyk ve Altyn Asyr TV ve radyo kanalları, Tarafsız Türkmenistan ve Nesil gazeteleri tarafından temsil edildi.

Medya da dahil olmak üzere uluslararası platformlarda varlığını etkin bir şekilde güçlendiren Türkmenistan için bu forum, hazar ülkeleri medya alanında profesyonel ilişkilerin geliştirilmesinde bir adım olarak değerlendirildi.

19-20 Eylül günlerinde düzenlenen medya forumu çerçevesinde, Hazar ülkeleri arasında medya  işbirliğinin geliştirilmesi eğilimlerinin tartışıldığı seminerler yapıldı.

Hazar Medya Forumu’ndaki çalıştayda, kazanılan deneyimlerin paylaşılması, ileri teknolojilerin kullanımı ve ortak projelerin uygulanması,  daha kaliteli bir haberleşme ağının yaratılmasının yanı sıra profesyonellik ve yaratıcı süreçlerin teşvik edilmesinin önemi üzerinde duruldu.

Türkmen heyeti, Kasım ayında Aşkabat'ta düzenlenecek olan Dünya Halter Şampiyonası hakkında  bir sunum yaptı.

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Hazar Medya Forumu,

Diğer Haberler