turkmenistan-kabinesinde-degisiklik

Türkmenistan Kabinesinde Değişiklik

10 kişiden oluşan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcılarından 3’ü, başka göreve atanmak üzere kabinedeki görevlerinden alındı.

12 Nisan 2018 13:04

Görevden alınan başkan yardımcılarından Maksat Babayev ve Bayram Annameredov, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’un çok önem verdiği TAPİ projesinin inşası ile ilgili görevlere atanırken; Orazmurat Gurbannazarov’da, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçildi.

Dün yapılan genişletilmiş bakanlar kurulu toplantısında, Bakanlar Kurulunun yeni üyeleri de belirlendi. Türkmen lider tarafından onaylanan kararlar çerçevesinde; Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı Çari Kılıçov, Bakanlar Kurulu petrol ve gaz bölümü müdürü Muratgeldi Meredov ve İktisadi Suçlarla Mücadele Kurumu Başkanı Mammethan Çakıyev, bakanlar Kurulunun yeni başkan yardımcıları oldu.

Kılıçov ticaretten, Çakıyev ulaştırma ve iletişimden sorumlu olurken gaz ve petrolden sorumlu bakanlar kurulu başkan yardımcısı Muratgeldi Meredov oldu.

 

Türkmenistan ekonomisi yılın ilk çeyreğinde 6.2 büyüdü.

 

Genişletilmiş Bakanlar Kurulu toplantısında 2018 yılının 3 aylık dönemine ilişkin veriler de değerlendirildi. Buna göre, 2018 yılının ilk çeyreğinde Türkmenistan ekonomisinin 6.2 oranında büyüdüğü açıklandı. Büyüme oranları sanayide 3.6, ticaret sektöründe 7.6, tarımda ise 3,2 oldu. En yüksek büyümenin, 10.5 ile ulaşım-iletişim sektöründe gerçekleştiği açıklandı.Hizmetler sektörü de 10.1 oranında büyüdü.

2018 yılının ilk çeyreğinde bütçe gelirlerindeki gerçekleşme oranı yüzde 105.4 olurken, giderler kalemindeki gerçekleşme oranının yüzde  88.8 olduğu açıklandı.

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan,

Diğer Haberler