turkmenistan-kultur-gunleri-sona-erdi

Türkmenistan Kültür Günleri sona erdi

​​​​​​​Bu yıl, Ahal vilayeti sorumluluğunda 22- 27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen  “Kültür Günleri” muhteşem bir konserle sone erdi.

27 Haziran 2018 13:38

Her yıl Haziran ayında düzenlenen “Türkmenistan Kültür Günleri” etkinlikleri 22 – 27 Haziran tarihlerinde yapıldı. Bu yıl, Ahal vilayeti sorumluluğunda olan  program bir festival havasında geçti.

Program için yurt dışından da konuklar ve gazeteciler davet edildi.

22 Haziran’da başlayan etkinlikler çeçevesinde, Türkmenabat, Mary ve Ahal vilayetlerindeki Amul Kalesi, Eski Merv, Antik Nisa, Abiverd Antik Kenti konuklara gezdirildi. 

Vilayetlerdeki müzeler ve kütüphanelerin yanında, Merv’de Sultan Sencer ve Aşkabat yakınlarında bulunan Seyyid Cemalettin külliyeleri ziyaret edildi. Gezi programları yanında Türkmenabat, Mary ve Ahal vilayetlerinde Türkmenistan’ı tanıtan sergiler düzenlendi. Türkmenlerin tarihsel ve bugününe dair, yaşam, tarım, yemek, düğün vb. sosyal hayatını bütün yönleriyle anlatan kültür sergileri, konuklar tarafından ilgi ile takip edildi.

Berdimuhammedov: 2018 yılındaki etkinlikler, “Büyük İpek Yolunun Kalbi” sloganı ile ve başarıyla gerçekleştirilmektedir.

22 – 27 Haziran Kültür Günleri dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Büyük İpek Yolu güzergahındaki arkeolojik alanların önemini kavramak ve tanıtmanın mühim görevlerden biri olduğunu söyledi. 2018 yılının sloganının “Büyük İpek Yolunun Kalbi” olduğuna dikkat çeken Türkmen lider mesajında, “söz konusu etkinlikler, genç neslin yurtsever yetiştirilmesi ve eğitimlerine katkıda bulunması yanında, ulusal mirasın dikkatli şekilde korunması bağlamında da büyük önem taşımaktadır.” dedi.

Kültür Günleri, gelecek yıl Balkan vilayetinde yapılacak.

Türkmenistan’da 22 Haziran’da başlayan Kültür Günleri programı, Ahal vilayetine bağlı Akbuğday ilçesinde geçtiğimiz yıl inşa edilen Nevruz yaylasında yapılan törenle sona erdi. Törene, Bakanlar Kurulu üyeleri, yabancı misyon temsilcileri, yurt dışından davet edilen gazeteciler ve vatandaşlar katıldı. Kapanış programı kapsamında düzenlenen muhteşem konserde, Türkmenistan’ın önde gelen sanatçı ve müzik grupları sahne aldı. Sanatçıların performansı beğeni ile izlendi. Konser programının ardından Kültür Günleri Sembolü, etkinlikleri gelecek yıl etkinlikleri gerçekleştirecek olan Balkan vilayeti temsilcilerine teslim edildi.

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenista Kültür Günleri, Ahal vilayeti, Berdimuhammedov,

Diğer Haberler