turkmenistan-meclisi-parlamentolararasi-birlige-uye-oldu

Türkmenistan Meclisi Parlamentolararası Birliğe Üye Oldu

Türkmenistan Meclisi, Parlamentolar Arası Birlik üyeliğine kabul edildi.

20 Ekim 2017 15:44

Türkmenistan Milli Meclis Başkanı Akça Nurberdiyeva’nın Türkmen Lider Berdimuhammedov başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı açıklamaya göre; 14-16 Ekim tarihleri arasında Rusya’nın St.Petersburg kentinde yapılan Parlamentolar Arası Birliğin 137. Asamblesinde Türkmenistan Milli Meclisi’nin üyeliği görüşüldü ve kabul edildi.

Merkezi Cenevre'de bulunan ve en eski uluslararası organizasyonlarından birisi olan Parlamentolar Arası Birlik; bağımsız devletlerin meclislerinin temsilcilerinden oluşuyor.

1889 yılında kurulan ve aralarında TBMM’nin de olduğu 173 ülkenin parlamentosunun üye olduğu Birlik; barış ve toplumlararası işbirliğinin tesisi ile tüm ülkelerin parlamentoları ve parlamenterleri arasında yapılacak görüşmelerle, tecrübe alışverişini destekliyor.

Birliğin, Asamble, Yürütme Konseyi ve diğer organlarında, uluslararası gündemde yer alan güncel siyasi ve ekonomik meseleler inceleniyor ve bu konularda çalışmalar yapılıyor.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Türkmenistan Meclisinin Parlamentolar Arası Birlik üyeliği konusunda, “Birliğe üye olan ülkelerin parlamentoları ile olumlu bir diyalog kurulması konusunda yeni bir ivme kazandıracak bu önemli adım, mevzuat alanında en iyi uygulamalara ulaşmak için yeni fırsatlar sağlayacaktır"  dedi.

Diğer Haberler