turkmenistan-meclisi-yeni-donemin-ilk-toplantisini-yapti

Türkmenistan Meclisi, Yeni Dönemin İlk Toplantısını Yaptı

Berdimuhammedov: Vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması, parlamentonun yasa yapma faaliyetinin öncelikli konusudur.

02 Nisan 2018 10:36

Türkmenistan Meclisi, 25 Mart'ta yapılan genel seçimin kesin sonuçlarının açıklanmasının ardından yeni seçilen milletvekilleri ile ilk oturumunu yaptı.

Meclisin ilk toplantısına Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov'da katıldı ve milletvekillerine hitaben bir konuşma yaptı.

Türkmenistan Meclisi'nin yeni milletvekillerini tebrik eden Devlet Başkanı, önümüzdeki beş yıl içinde ülkenin ekonomik ve sosyal açıdan daha fazla gelişimini amaçlayan reformlar ve devlet programlarının hayata geçirilmesinde, meclisin aktif olarak rol alacağına olan güvenini ifade etti. Türkmen lider konuşmasında, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunmasının, parlamentonun yasa yapma faaliyetinin öncelikli konusu olduğunu vurguladı.

Devlet Haber Ajansının haberine göre, ekonomiden eğitime, tarımdan dış politikaya pek çok konuda ülkenin hedeflerinden söz eden Devlet Başkanı Berdimuhammedov; mevcut yasa ve düzenleyici belgelerin kapsamlı bir analizinin yapılması ve mevzuatın modern çağın gereklerine uygun hale getirilmesine yönelik yeni yasaların kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Aşkabat Milletvekili Gülşat Mammedova, yeni meclis başkanı  

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un  katılımıyla gerçekleşen Türkmenistan Meclisi'nin yeni dönem ilk oturumunda, Meclis Başkanı seçimi de yapıldı. Meclis Başkanlığına aday gösterilen Aşkabat milletvekili Gülşat Mammedova, yapılan gizli oylama sonucunda oy birliği ile meclisin yeni başkanı seçildi. Seçimin ardından Devlet Başkanı, milletvekilleri ve diğer katılımcılara hitap eden Mammedova, kendisine gösterilen güven için  minnettarlığı dile getirdi ve Meclis Başkanı olarak, milletvekillerinin görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirmelerini sağlama hususunda  azami çaba göstereceğini söyledi. Gülşat Mammedova, geçtiğimiz dönemde de Meclis Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Berdimuhammedov,

Diğer Haberler