turkmenistan-milli-lideri-berdimuhamedov-a-onur-nisani-takdim-edildi

Türkmenistan Milli Lideri Berdimuhamedov’a onur nişanı takdim edildi

Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a, Tacikistan’da "Orta Asya Devlet Başkanları Onur Nişanı" verildi.

15 Eylül 2023 11:25

Türkmenistan Milli Lideri Berdimuhamedov, Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de Orta Asya Devlet Başkanları İstişare Konseyi 5.Toplantısı'na katıldı.

Türkmenistan Devlet Haber Ajansının (TDH) haberine göre, burada Berdimuhamedov’a "Orta Asya Devlet Başkanları Onur Nişanı" takdim edildi.

Duşanbe’deki Hasri Millat Sarayı'nda yapılan takdim töreninde konuşan Berdimuhamedov, onur nişanına layık görüldüğü için içten şükranlarını sundu.

Bu ödülün Türkmen halkına duyulan büyük saygının bir göstergesi olduğunu kaydeden Berdimuhamedov, bunu Türkmenistan'ın Orta Asya ülkeleri arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin güçlendirilmesine yaptığı katkının tanınması ve bölgede barış ile güvenliği artırmayı amaçlayan tarafsızlık politikasına verilen destek olarak değerlendirdi.

Ayrıca Berdimuhamedov, Duşanbe’de yapılan görüşmeler sonucunda alınan kararların, kardeş ülkeler ve halklar arasında dostluk ve işbirliğinin güçlendirilmesinin yanı sıra birliğin sürdürülmesinde önemli bir adım olacağına kuvvetle inandığını vurguladı.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Berdimuhammedov, onur nişanı,

Diğer Haberler