turkmenistan-orta-asya-39-nin-kimyasal-gubre-uretim-merkezi-oluyor

Türkmenistan, Orta Asya'nın Kimyasal Gübre Üretim Merkezi Oluyor

Açılışı yapılan Garlık Maden İşletme Merkezi'nde yılda 1 milyon 400 bin ton potasyum bazlı gübre üretilecek.

03 Nisan 2017 10:21

Türkmenistan Devlet Başkanı  Gurbanguli  Berdimuhammedov, resmi ziyaret için Türkmenistan’da bulunan  Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenka ile birlikte, 2009 yılında temelini birlikte attıkları Garlık Maden işletme Merkezi’nin açılışını yaptı.

Ülkenin Güneydoğusunda ,  Afganistan sınırına yakın  Köytendağ ilçesinin Garlık bölgesinde açılan tesiste yılda 1 milyon 400 bin ton potasyum bazlı gübre üretilecek.

Dünyadaki en büyük potasyum rezervlerinin bulunduğu bölgede inşa edilen tesis, Türkmenistan tarımının ihtiyacı karşılamanın yanında; Kanada, Rusya ve diğer ülkelerin taleplerine de cevap verecek.

Bölgedeki potasyum tuzlarının yüksek kalitede olduğunu belirten yetkililer, yapılacak üretimin hem yurt içindeki  tarım bölgelerine hem de yurt dışı taleplere ulaştırılması  için, demiryolu ulaşım ağının hazır olduğunu belirtiyor.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli  Berdimuhammedov,  açılışta yaptığı konuşmada, Garlık’ta işletmeye açılan tesisin, ülke ihracatın önemli katkı yapacağını  belirtti.





Anahtar Kelimeler: Türkmenistan,

Diğer Haberler