turkmenistan-ozbekistan-in-diplomatik-iliskilerinin-30-yil-donumu-askabatta-ku

Türkmenistan-Özbekistan’ın diplomatik ilişkilerinin 30. yıl dönümü Aşkabat'ta kutlandı

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta Türkmenistan-Özbekistan diplomatik ilişkilerinin tesis edilmesinin 30. yıl dönümü kutlandı

03 Şubat 2023 20:11

Türkmenistan Kültür Bakanlığı ve Özbekistan’ın Aşkabat Büyükelçiliği tarafından “Taşkent” parkında düzenlenen etkinliğe, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ve Özbekistan’ın Aşkabat Büyükelçisi Akmalcan Kuçkarov katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Meredov, diplomatik ilişkilerin 30. yıl dönümü dolayısıyla yapılan kutlama etkinliğine katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Türkmen-Özbek ilişkilerinin gelecekte daha da güçlenerek gelişeceğine inandığını belirtti.

Meredov ve Kuçkarov, konuşmalarında, mevcut stratejik işbirliği durumunun kardeş halkların arasındaki üst düzey ilişkilere ve güvene dayalı olduğunu ifade ederek, ikili ve çok taraflı düzeyde etkin şekilde güçlendirilen siyasi ilişkilerle ticari ve ekonomik işbirliğine önem verildiğini vurguladı.

Etkinlikte, Türkmen sanatçıları tarafından Türkmen ve Özbek dillerinde şiirler okundu ve şarkılar söylendi.

Geleneksel Özbek kıyafetleriyle sahne alan Türkmen kızlarının dans performansları sergiledi. Etkinliğe katılanlara Özbek milli yemekleri ikram edildi.

Diğer Haberler