turkmenistan-ozel-sektoru-10-yilini-kutluyor

Türkmenistan Özel Sektörü 10. Yılını Kutluyor

Berdimuhammedov: Küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemeye devam edeceğiz.

19 Mart 2018 15:39

17 Mart 2008 tarihinde kurulan Türkmenistan Sanayici ve Girişimciler Birliği’nin 10. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Aşkabat’ta bir fuar açıldı.

Türkmen firmalarının ürünlerinin sergilendiği fuarın açılış törenine Bakanlar Kurulu başkan yardımcıları, yabancı misyon şefleri, bakanlıkların ve çeşitli kamu kurumlarının başkanları ile özel sektör temsilcileri katıldı.

Fuarın açılış töreninde Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’un katılımcılara yönelik mesajı okundu.

Ticaretten Sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Orazmurat Gurbannazarov tarafından okunan mesajında Türkmen lider, ulusal ekonominin üretim hacminin arttırılması ve kaliteli ürün çeşitliliği sağlanmasında özel girişimcilerin rolüne dikkat çekti.

Devletin iş dünyasına desteğinin süreceğini belirten Devlet Başkanı Berdimuhammedov, “2018 – 2024 Ekonomik Kalkınma Programı hedefleri doğrultusunda, devlet teşebbüslerinin özelleştirilmesi ve piyasa ekonomisine geçişe yönelik temel reformlar hayata geçirilecek” dedi.

 Sanayici ve Girişimciler Birliği’nin 10. Kuruluş yılı etkinlikleri öncesinde dün, “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Desteklenmesi İçin Fon Kurulmasına Dair Kararname”  de Devlet Başkanı Berdimuhammedov tarafından onaylanmıştı.

Türkmen sanayici ve girişimcilerinin üretimlerinin sergilendiği fuar 2 gün açık kalacak.

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, özel sektör,

Diğer Haberler