turkmenistan-silahli-kuvvetler-gunu

Türkmenistan Silahlı Kuvvetler Günü

Türkmenistan’da her yıl 27 Ocak günü, “Anavatan Savunma Günü ve Silahlı Kuvvetler Kuruluş Yıl Dönümü” olarak kutlanıyor. Bu yıl kutlamalar, “Türkmenistan, Barış ve Güvenin Anavatanıdır” sloganı çerçevesinde yapılıyor.

27 Ocak 2021 18:31

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ordunun kuruluşunun yıl dönümü sebebiyle kutlama mesajı yayınladı. Türkmen lider mesajında; Bu özel günün; egemenliğimizi, sınırların bütünlüğünü, anayasal düzeni koruyan asker ve kolluk kuvvetlerinin bayramı olduğunu ifade etti.

 “Bağımsızlık ve Tarafsızlık Türkmen devletinin iki kanadıdır” diyen, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, konuşmasında cesur atalarımızın izinde anavatanına bağlı bir ordunun savunma gücünü ve yüksek kabiliyetinin tüm dünyaya gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkmenistan'ın bağımsızlığının 30. yıldönümü vesilesiyle yüksek düzeyde askeri geçit töreni için kapsamlı hazırlıklara başlanması gerektiğini beyan eden Devlet Başkanı, Türkmenistan askerlerinin belirlenen görevlerde başarılı olacağına duyduğu inancı dile getirdi.

Diğer Haberler