turkmenistan-sivil-havaciligi-gelistiriyor

Türkmenistan Sivil Havacılığı Geliştiriyor

Devlet Kurumu Türkmenhavayolları’nın, yakın zamanda  on- line ödeme ve elektronik bilet uygulamasına geçeceği bildirildi.

20 Haziran 2018 15:07

Türkmenistan’ın devlet hava yolu şirketi Türkmenhavayolları, sivil havacılık altyapısını geliştirmeyi ve uluslararası uçuş coğrafyasını genişletmeyi hedefliyor. Türkmenhavayolları’nın, uluslararası standartlarda hizmet sunmak amacıyla on-line ödeme ve elektronik bilet uygulamasına başlayacağı bildirildi.

Devlet Haber Ajansı’ndan alınan bilgiye göre, sistem yazılımının kurulması çalışmalarında son aşamaya gelindi ve yakında hizmete sunulacak.

Türkmenhavayolları halen 18 uluslararası 11 yerel uçuş hattında seferler düzenliyor. 15 Temmuz'dan itibaren, daha önce uçtuğu Abu Dabi seferlerinin de yeniden düzenli şekilde başlayacağı bildirildi.

Türkmenistan Devlet Kurumu olan Türkmenhavayolları’nın, 2018 yılının ilk beş ayında 925 bin yolcu ve 6 bin 100 tonun üzerinde kargo ve posta taşıdığı açıklandı. Aynı dönemde Türkmenistan’daki hava limanlarına 790 uçak iniş yaptı.

Aşkabat Uluslararası Havalimanını bir Türk şirketi tarafından inşa edildi.

Sivil havacılık altyapısını geliştirmeye ve uluslararası uçuşların coğrafyasını genişletmeye devam eden Türkmenhavayolları filosunda halen 24 uçak bulunuyor. Türkmenistan, uçak filosu ve uçuş noktalarının sayısını artırma  yanında, havalimanlarının yenilenmesi ve iyileştirilmesi çalışamalarına da devam ediyor. Bir Türk şirketi tarafından inşa edilen yeni Aşkabat Uluslararası Hava Limanı 2016 yılında açılmıştı. Bu yıl da, Türkmenabat kentinde inşa edilen yeni hava limanının açılışı gerçekleştirilmişti.

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, sivil havacılık, Aşkabat Uluslararası Havalimanı,

Diğer Haberler