turkmenistan-turizm-tesislerinin-isletmesini-ozel-sektore-birakiyor

Türkmenistan, turizm tesislerinin işletmesini özel sektöre bırakıyor

Devlet Başkanı tarafından imzalanan kararnameye göre Avaza'da çeşitli bakanlık ve kamu kurumlarına ait tesislerin her biri, bir özel işletmeciye devredilecek.

08 Temmuz 2018 13:56

Türmenistan, Ulusal Turizm Bölgesi olarak planladığı Avaza'daki tesislerin işletmesini özel sektöre bırakıyor. Konuya ilişkin karar, son bakanlar kurulu toplantısında devlet başkanı Gurbanguli Brdimuhammedov tarafından imzalandı.

Konu ile ilgili olarak Türkmenistan Sanayicileri ve Girişimciler Birliği Başkanı Alexander Dadayev'i görevlendirdi. Türkmen lider Berdimuhammedov, genişletilmiş bakanlar kurulu toplantısında Dadeyev'den, Avaza'daki rekreasyon ve turizm kompleksini yönetmek için bir konsey oluşturmasını, her otel veya tesisin bir girişimciye devredilerek işletme konusuna çözüm getirilmesini istedi. İşletmecilik konusunda, özel sektörün ve örgütlerinin devletten daha iyi ve verimli çalıştığı gerçeğini hatırlatan Türkmen lider, devletin ekonomideki payını azaltmak ve özel sektörü büyütmek için tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler: türkmenistan, turizm, özelleştirme, karaname, özel sektör,

Diğer Haberler