turkmenistan-turkiye-konsolosluk-gorusmeleri

Türkmenistan-Türkiye konsolosluk görüşmeleri

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkmen-Türk konsolosluk görüşmelerine katılmak üzere Başkent Aşkabat’a gelen Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Mehmed Samsar başkanlığında bir heyetle bugün bir araya geldi.

19 Ekim 2018 15:57

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkmen-Türk konsolosluk görüşmelerine katılmak üzere Başkent  Aşkabat’a gelen Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürü  Mehmed Samsar başkanlığında bir heyetle bugün bir araya geldi.

Görüşmelerde, ikili ilişkilerin gelişmesinde olumlu dinamiklere dikkat çeken taraflar, iki ülkenin konsolosluk hizmetleri arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine ilişkin görüş alışverişinde bulundular.

Yapılan toplantıda, göç alanındaki uluslararası gündemdeki konular değerlendirildi. Heyet başkanları, iki ülkenin dışişleri bakanlıkları arasında, karşılıklı etkileşimin daha da genişletilmesi ve en iyi uygulamaların incelenmesi için konsolosluk konularında düzenli ikili görüşmelerin önemine dikkat çekti.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Türkiye,

Diğer Haberler