turkmenistan-turkiye-siyasi-istisare-toplantisi

Türkmenistan-Türkiye Siyasi İstişare Toplantısı

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’da gerçekleşen görüşmelerde iki ülke ilişkileri ele alındı.

12 Mart 2018 16:32

 Aşkabat’ta yapılan Türkmen – Türk siyasi istişare toplantısında, Türkmen tarafına Dışişleri Bakan Yardımcısı Vefa Hacıyev, Türk heyetine ise Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ümit Yardım başkanlık etti. Görüşmelerde, Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu’da yer aldı.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliğinden edinilen bilgiye göre toplantıda, iki ülke arasındaki işbirliğinin güncel konuları ele alındı ve  ilişkilerin dinamik seyrinden duyulan memnuniyet ifade edildi.

Siyasi diyalogun daha ileri düzeyde yoğunlaştırılmasının karşılıklı yarar sağlayacağını vurgulayan taraflar; iki ülke arasında, en üst düzeyde ziyaretler gerçekleştirme imkanları üzerinde görüş alışverişinde bulundular.

Toplantıda, ticaret ve ekonomik işbirliği konuları da ele alındı. Türkmenistan'ın ihracat potansiyelini geliştirmesinin yanı sıra, iki ülke arasındaki ticaret hacmini arttırma imkanları da görüşüldü. Bu yöndeki düzenli temas ve girişimleri desteklemeye devam etmenin yararını vurgulayan taraflar; ulaştırma, enerji ve iletişim alanlarında işbirliğini geliştirilmenin önemine dikkat çektiler.

 

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Aşkabat, Türkmenistan-Türkiye,

Diğer Haberler