turkmenistan-uluslararasi-enerji-fuari-acildi

Türkmenistan Uluslararası Enerji Fuarı açıldı

Türkmenistan Enerji Bakanlığı ile Ticaret Odası tarafından organize edilen uluslararası fuarda, yerli ve yabancı şirketler, ileri teknolojiye sahip enerji ürün ve ekipmanlarını sergileme imkanı buluyor.

16 Eylül 2019 11:16

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov,  Fuar katılımcılarına hitaben bir mesaj yayınladı. Açılış töreninde okunun mesajında Berdimuhamedov; enerji endüstrisinin,  ulusal ekonominin önde gelen sektörlerinden biri olduğunu, hükümet reformlarının bir parçası olarak elektrik enerjisi sektörünün malzeme ve teknik tabanını güçlendirmek, sektöre yeni teknolojiler getirmek ve modern enerji ekipmanlarını yönetebilecek uzmanları eğitmekle birlikte sektöre büyük ölçekte sermaye yatırıldığını ifade etti.

Rusya, ABD, Almanya, Türkiye, İtalya, Japonya, Çin, İran, Belarus ve Ukrayna’nın yanısıra bir çok ülkeden 130 firmanın katıldığı fuarda özellikle Türkmenistan’ın enerji sektöründe kaydettiği gelişmeler ve enerji sektörü modernizasyon ekipmanları sunuluyor. Fuar ve fuar çerçevesinde düzenlenecek olan konferans, katılımcılar arasında, deneyim alışverişi, karşılıklı işbirliğinin kurulması ve gelecek vaat edenprojelerin tartışılması için geniş fırsatlar sunuyor.

Birçok yabancı şirketin katıldığı fuarda, Türkiye’den  katılan, enerji nakil hattı kurulması ve modernizasyon projeleri uygulayan Türk firmalarının standları ilgi topladı.

Fuar, yarın akşam saatlerine kadar açık olacak.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan Enerji Bakanlığı, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov,

Diğer Haberler