turkmenistan-ve-ab-arasinda-insan-haklari-toplantisi

Türkmenistan ve AB arasında ‘İnsan Hakları’ toplantısı

Türkmenistan ile Avrupa Birliği Delegasyonu arasında, İnsan Hakları ve İnsani Hukuk alanlarında işbirliği konularının ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

19 Haziran 2020 15:53

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre 19 Haziran günü video konferans üzerinden yapılan toplantıda, Türkmenistan ve AB arasında İnsan Hakları ve Uluslararası İnsancıl Hukuk alanında genişleyen işbirliği konuları ele alındı.

Sivil toplumun gelişimi, hukukun üstünlüğü ve yargı reformunundaki durumu ele alan katılımcılar 2015-2020 Cinsiyet Eşitliği Ulusal Eylem Planı ve 2016 Ulusal İnsan Hakları Eylem Planı da dahil olmak üzere Uluslararası ve yerel belgeler çerçevesinde, ekonomik, sosyal ve kültürel hakların kapsamını görüştüler.

2020-2022  İnsan Ticareti ile Mücadele Ulusal Eylem Planı, 2018-2022  Türkmenistan'da çocuk haklarının gerçekleştirilmesi Ulusal Eylem Planı ve 2020-2025 Türkmenistan'da Çocukların Gelişimi Ulusal Stratejisi uygulamalarında alınan mesafelerin değerlendirildiği toplantıda çok taraflı forumlar ve uluslararası örgütler çerçevesinde Türkmenistan ve AB arasındaki işbirliğinin genişletilmesi konusunda da görüş birliğine varıldı.

 

Diğer Haberler