turkmenistan-ve-afganistan-disisleri-bakanlari-arasinda-online-gorusme

Türkmenistan ve Afganistan Dışişleri Bakanları arasında online görüşme

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, Afganistan Dışişleri Bakanı Muhammed Hanif Atmar ile video konferans görüşmesi yaptı. Görüşmede taşımacılık ve COVİD-19 salgınıyla mücadelede işbirliği konuları ele alındı.

29 Mayıs 2020 15:20

Bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunan Dışişleri Bakanları, özellikle yeni tip koronavirüs pandemisiyle mücadelede koordineli bir yaklaşım geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Kesintisiz kargo akışını sağlamak için iki ülke arasındaki sınırda koordine edilmiş sıhhi karantina önlemlerine duyulan ihtiyacı vurgulayan Meredov, Türkmenistan'ın insani yardım olarak, Afgan tarafında, sınır tren istasyonlarında, kontrol noktalarında ve Afganistan topraklarındaki demiryolu istasyonlarında dezenfekte terminalleri inşa etmeye hazır olduğunu teyit etti.

İki ülke Devlet Başkanları arasında 27 Mayıs günü gerçekleşen telefon görüşmesinde de, yük taşımacılığında dezenfeksiyon ve Lapis Lazuli ulaşım koridorunun verimliliğinin artırılması hususlarında işbirliği konuları ele alınmıştı. Türkmenistan ve Afganistan'ın  jeopolitik konumu nedeniyle, bölgenin ekonomik entegrasyonunu artırmak ve ticaret hacimlerini genişletmek için  uluslararası ortaklıklar kurmanın büyük önem taşıdığı da belirtilmiş ve Türkmenistan, Afganistan ve Azerbaycan Devlet Başkanları arasında üçlü bir toplantı yapma önerisini desteklenmişti.

Diğer Haberler