turkmenistanda-15-temmuz-hain-darbe-girisimi-anlatildi

Türkmenistan'da 15 Temmuz Hain Darbe girişimi anlatıldı

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiği, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde, uluslararası basın kuruluşlarının temsilcileri  için bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

13 Temmuz 2018 17:34

Büyükelçi Mustafa Kapucu, uluslararası basın temsilcilerine 15 Temmuz hain darbe girişimini ve Türk milletinin şanlı direnişini anlattı.

Türk milletinin, gövdesini tanklara, uzun namlulu silahlara ve savaş uçaklarına siper ederek  canı pahasına demokrasisine ve ülkesine sahip çıktığını anlatan Kapucu, FETÖ Terörö Örgütü mensuplarının hukuk kuralları içinde yargılanmalarına devam edildiğini ve hainlerin hak ettiği cazalara çarptırıldığını söyledi.

Türkmenistan hükümetinin hain darbe girişimi ve FETÖ terör örgütü ile mücadele konusunda ilk günden itibaren Türkiye’nin yanında yer aldığını belirten Büyükelçi KAPUCU; bu konudaki olumlu işbirliği nedeniyle dost ve kardeş Türkmenistan’ın devlet başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhammedov ve hükümetine teşekkürlerini ifade etti.

FETÖ’nün çok sinsi ve tehlikeli bir terör örgütü olduğunu ifade eden Kapucu; Türkiye’nin bu örgütle mücadele  konusunda dost ve müttefik ülkelere yaptığı çağrıyı yeniledi.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 15 Temmuz tarihinde Aşkabat Büyükelçiliği konutunda düzenlenecek olan toplantıda, hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimiz anılacak.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Aşkabat, Büyükelçi Mustafa Kapucu,

Diğer Haberler