turkmenistanda-9-mayis-zafer-gunu-kutlamalari

Türkmenistan'da 9 Mayıs Zafer Günü Kutlamaları

Türkmenistan'da “9 Mayıs Yeniş Günü” dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

08 Mayıs 2017 15:29

Türkmenler, 1941-1945 yıllarında Nazi ordularına karşı Doğu Cephesinde vatan uğruna kahramanca savaşmışlardı.

Türkmenistan’da “Zafer Günü” günü olarak kutlanan 9 Mayıs,  İkinci Dünya Savaşı sonunda Almanya’nın kayıtsız şartsız teslimiyeti imzaladığı ve Rusya’nın zaferini ilan ettiği gündür.

İkinci Dünya Savaşı yıllarında SSCB içinde bulunan diğer Türk Cumhuriyetleri ile birlikte Türkmenistan’da da her yıl 9 Mayıs günü, "Büyük Vatanseverlik Mücadelesinin Bayramı" olarak kutlanıyor.

1941-1945 büyük vatanseverlik mücadelesinde binlerce Türkmen’in cesurca savaşıp büyük kahramanlıklar gösterdiğini belirten ve Türkmen halkının  bayramını kutlayan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, halkına; sağlıklı, huzurlu, müreffeh ve mutlu bir yaşam diledi. Kutlamalar dolayısıyla, 9 Mayıs ile birlikte 8 Mayıs Pazartesi gününü de tatil olarak ilan etti.

Yurt genelinde yapılan “9 Mayıs Yeniş Günü” etkinlikleri kapsamında; çeşitli konferanslar, sergiler, tiyatro gösterileri ve muharip  kahramanların  katıldığı konserler düzenlendi.

1941-1945 yıllarında cephede savaşanlara ve savaşta hayatını kaybeden askerlerin hayatta olan eşlerine, Devlet Başkanı adına çeşitli hediyeler verildi.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, 9 Mayıs Zafer Günü, Berdimuhammedov, İkinci Dünya Savaşı,

Diğer Haberler