turkmenistanda-arkadag-serdarli-genclik-yili-fuari-acildi

Türkmenistan'da "Arkadağ Serdarlı Gençlik Yılı" fuarı açıldı

Türkmenistan'da yeni yıl öncesinde "Arkadağ Serdarlı Gençlik Yılı" adıyla fuar düzenlendi.

27 Aralık 2023 11:18

Başkent Aşkabat'taki Ticaret ve Sanayi Odası Merkezi'ndeki fuarın açılışına Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları, Meclis Başkanı Dünyagözel Gulmanova, AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, ülkedeki diplomatik ve uluslararası kuruluşların temsilcileri katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Meclis Başkanı Gulmanova, Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov'un kutlama mesajını okudu.

Mesajda, genç nesillerin toplumun geleceği olduğunu kaydeden Berdimuhamedov, ülkenin kalkınma stratejisinin ana yönlerinden biri olan gençlik konusundaki devlet politikasını başarıyla uyguladıklarını belirtti. Berdimuhamedov, 2023 yılında ülkenin dinamik kalkınmasına ve ilerlemesine yönelik hedeflerin başarıyla gerçekleştirilmesinde gençlerin değerli katkılarının olduğunu aktararak, "2024 yılında çalışmalarınızla yılmayan yeteneğiniz ve yaratıcı girişimlerinizle daha yüksek noktalara ulaşmanızı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kurdele kesilerek ziyarete açılan fuarda, bakanlıkların ve bazı kurumların 2023 yılında elde ettiği başarılar tanıtıldı.

Türkmenistan Savunma Bakanlığı standında yer alan Türkiye'nin Bayraktar TB2, Bayraktar Akıncı ve Bayraktar KIZILELMA maketleri de ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 26 Aralık'ta Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ı kabul etmiş ve savunma sanayi alanında işbirliği konusunu görüşmüştü.

Anahtar Kelimeler: türkmenistan, arkadağ serdarlı gençlik yılı, fuar,

Diğer Haberler