turkmenistanda-at-bayrami-etkinlikleri-basladi

Türkmenistan'da At Bayramı Etkinlikleri Başladı

29 Nisan Pazar günü yapılacak At Bayramı kutlamaları öncesinde çeşitli yarışma, sergi ve konferanslar yapılıyor.

26 Nisan 2018 12:44

Türkmenistan’da her yıl Nisan ayının son Pazar günü kutlanan At Bayramı, çeşitli etkinliklerle başladı.

Başkent Aşkabat’ta  “Ata Dair Herşey” in bulunduğu bir sergi açıldı. Serginin açılışını Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Esenmurat Orazgeldiyev yaptı. Açılış törenine Aşkabat’ta bulunan yabancı misyon şefleri, at bayramı dolayısıyla yurt dışından gelen konuklar ve vatandaşlar katıldı.

Sergide, at kültürü üzerine resimler, at nalı çivisinden eyere her türlü at aksesuarı sergileniyor. Güzelliği ile dikkat çeken 2 adet canlı Ahal Teke tayı da serginin bir standında izleyenleri selamlıyor.

Sergi ile birlikte “10. Uluslararası Türkmen Atları ve Uluslararası  Yetiştiriciliği” konferansı da başladı. Konferansa yurt dışından ve Türkmenistan At Bakanlığı ve ona bağlı atçılık merkezlerinden çok sayıda uzman katılıyor.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’da, uluslararası sergi ve konferans dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Türkmen lider mesajında, Ahalteke atlarının, yüzyıllardır Türkmenler tarafından yetiştirilen paha biçilmez bir ulusal miras örneği olduğunu vurguladı. Devletin, at yetiştiriciliği ve binicilik sporlarının gelişimine büyük önem verdiğini belirten Berdimuhammedov, “uluslararası fuar ve bilimsel konferansın, dünya toplumunun ulusal binicilik endüstrisinin başarıları ile tanışması için çok önemli fırsat olacağına inanıyorum.” dedi.

Türkmenistan’da At Bayramı dolayısıyla hafta boyunca başka etkinlikler de yapılıyor. Önceden ilan edilen ve sonuçlandırılan resim yarışması, güzellik yarışması, maraton koşusu ve engelli yarışları ile ulusal çapta yapılan diğer yarışmalarda birinci olanlara ödülleri 29 Nisan Pazar yapılacak kutlamalar sırasında verilecek.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, At Bayramı,

Diğer Haberler