turkmenistanda-kadinlar-gunu-coskuyla-kutlandi

Türkmenistan'da Kadınlar Günü Coşkuyla Kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkmenistan’da pek çok devlet kurumu tarafından törenler düzenlendi, konser ve ödül programları tertip edildi.

09 Mart 2018 16:29

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkmenistan’da pek çok devlet kurumu tarafından törenler düzenlendi, konser ve ödül programları tertip edildi. En büyük tören Devlet Medeniyet Müzesi konser salonunda gerçekleşti… Buradaki törene, Türkmenistan’da görevli kadın misyon şefleri ve diplomat eşleri de davet edildi.

Devletçe yapılan kutlamalar dışında, vatandaşlar da kadınlar gününü tam bir bayram havasında kutladı. Kadınlar günü dolayısıyla 8 Mart Perşembe günü resmi tatil idi ve  Aşkabat’taki restoranlarda yer bulmak mümkün olmadı adeta… Ayrıca, büyükanneler, anneler ziyaret edildi; evlerde özel yemekler yapılıp, kurulan aile sofralarında yemekler beraber yendi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’da yayınladığı mesaj ile Türkmen kadınlarının uluslararası gününü kutladı.

Mesajında, “Kadınlara, aile ve annelik desteği vermek toplumun ilerlemesinin önemli göstergelerinden biridir.” diyen Türkmenistan lideri, bu konunun devlet politikalarının önceliklerinden olduğunu vurguladı.

Türkmen lider Berdimuhammedov’un yayınladığı bir kararname ile de, ülke genelinde 8 ve daha fazla çocuk büyüten 213 kadın, “Ene Mahri”  (Anne Şefkati) ünvanı ile ödüllendirildi.

Vilayetlerde düzenlenen kutlama törenlerinde, Ane Mahri kadınlara devlet başkanı adına çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Kadınlar günü,

Diğer Haberler