turkmenistanda-kadir-gecesi-affi

Türkmenistan'da Kadir Gecesi Affı

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov, yaklaşan mübarek Kadir Gecesi münasebetiyle, cezaevlerinde bulunan 1029 Türkmenistan vatandaşı hükümlünün cezasını affetti.

19 Haziran 2017 10:29

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, yaklaşan Mübarek Kadir Gecesi münasebetiyle, cezaevlerinde bulunan 1029 Türkmenistan vatandaşı hükümlünün cezasını affetti.

Türkmenistan’da 1999 yılından bu yana uygulanan af uygulamasında geçtiğimiz yıl da Kadir Gecesi dolayısıyla 1200 civarında mahkum affedilmişti.

Gurbanguli Berdimuhammedov’un Devlet Başkanı seçildiği 2007 yılından bu yana, Kadir Gecesi ile birlikte Tarafsızlık Bayramı ve diğer milli ve dini bayramlarda da af kararları alınıyor.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından mübarek Kadir Gecesi öncesinde imzalanan af kararının, Türkmen toplumunun  bütünlüğünü ve aile birliğini güçlendirmek amacına yönelik olarak,  merhamet ve hümanizm ilkeleri doğrultusunda alındığı belirtildi.

Devlet Başkanı kararı ile bu yıl Kadir Gecesi affından yararlanan 1029 mahkum,  Ramazan Bayramında evlerinde aileleri ile birlikte olacaklar.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Berdimuhammedov, Kadir Gecesi, Af Kararı,

Diğer Haberler