turkmenistanda-kentlesme-programi-devam-ediyor

Türkmenistan'da Kentleşme Programı Devam Ediyor

Aşkabat’ta “Taze Zaman” toplu konut alanında yeni inşa edilen konutlar törenle açıldı.

08 Şubat 2018 14:24

Türkmenistan halkının müreffeh yaşam şartlarına kavuşması ve bu amaçla uluslararası standartlarda kent ve köyler inşa edilmesi, hükümet programının önemli önceliklerinden biri…

2014 yılında ilk etabı tamamlanan Aşkabat yakınındaki “Taze Zaman” adlı yeni yaşam alanının ikinci etabı, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’un katıldığı törenle açıldı.

Törene, Meclis Başkanı, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları, Türkmenistan’daki yabancı misyon şefleri, askeri ve sivil kurumlar ile bakanlıkların başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Taze Zaman -2”  toplu konut alanında tek ve çift katlı 1152 müstakil konut, 600 öğrenci kapasiteli ortaokul, 2 ana okulu, sağlık evi ve ticari üniteler bulunuyor.

 Açılışın ardından Türkmen Lider Berdimuhammedov, farklı türde birkaç konutun sakinlerini evlerinde ziyaret etti. Konutların yeni sahipleri, konforlu yaşam alanlarının inşası dolayısıyla devlet başkanına teşekkür etti.

 Taze Zaman’da inşa edilen tüm konutların ilave arsaları bulunduğunu hatırlatan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, burada yaşayanların bu alanları verimli şekilde değerlendirmelerini istedi. Türkmen lider, konutların arsalarında çeşitli meyve ağaçları ve farklı sebzelerin yetiştirilmesi konusunda taze zaman sakinlerine tavsiyede bulundu.

Tören, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ve törene katılanların, toplu konut bölgesi kenarında ayrılan ağaçlandırma alanına ağaç dikme etkinliği ile sona erdi.      

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Berdimuhammedov, Toplu konut projeleri,

Diğer Haberler