turkmenistanda-ramazan-bayrami

Türkmenistan'da Ramazan Bayramı

Bayram namazı için sabahın ilk ışıkları ile birlikte yola düşen Türkmenler camileri doldurdu.

16 Haziran 2018 09:34

Atavatan Türkmenistan'da 15 Mayıs akşamında kılınan ilk teravih ve 16 Mayıs Çarşamba günü tutulan ilk oruç ile başlayan Ramazan ayı sona erdi. Şimdi bayram vakti. Türkmenistan’da da Türkiye gibi 15 Haziran Cuma günü, Ramazan Bayramı’nın 1. günü. Bayram dolayısıyla Cuma günü resmi tatil ilan edildi.

Bayram namazı için sabahın ilk ışıkları ile birlikte yola düşen Türkmenler camileri doldurdu.Başkent Aşkabat'ta yaşayan Türkler Bayram namazı için genellikle, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilen ve 1998 yılında hizmete açılan Ertuğrul Gazi camiine gitti. Kılınan Bayram Namazının ardından ilk bayramlaşma camilerde yapıldı. Cemaat, kılınan bayram namazının ardından bayramlaşma için cami içinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Berdimuhammedov: Ramazan, nesilleri ve kültürleri birleştiren en kadim bayramlardan biridir.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’da, Ramazan (Oraza) Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı ve halkın bayramını kutladı.

Ramazan Bayramının nesilleri ve medeniyetleri birleştiren en kadim bayramlardan biri olduğunu vurgulayan Türkmen lider mesajında, “Ramazan ve bayram, asırlardan asırlara, nesillerden nesillere ruh temizliği ve yüksek ahlak kültürü taşımaktadır.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler: türkmenistan, bayram,

Diğer Haberler