turkmenistanda-secim

Türkmenistan'da Seçim

25 Mart Pazar günü yapılacak milletvekili, Halk Maslahatı ve Kurullarının seçimi için erken oy verme başladı.

19 Mart 2018 15:36

Türkmenistan'da  25 Mart Pazar günü yapılacak milletvekili, Halk Maslahatı ve Kurullarının seçimi için erken oy verme başladı.

Türkmenistan Merkez Seçim Komisyonu’ndan verilen bilgiye göre; bu uygulama, uzun süreli iş gezisi, tatil veya her ne sebeple olursa olsun seçim günü oy verme merkezine gelemeyecek olanlar için geçerli olacak.

Türkmenistan Merkez Seçim ve Referandum Komisyonu ayrıca, seçimlerin tüm aşamalarının mevzuat ve genel kabul görmüş uluslararası hukuk kurallarına uygun olarak zamanında organize edildiği bildirildi. Ülke genelinde toplam 2 bin 604 oy verme noktasının seçim için hazır olduğunu belirten yetkililer, Türkmenistan'ın yurt dışındaki diplomatik misyonlarında da 39 sandık kurulduğunu belirttiler.

 AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Dairesi'nden bağımsız uzmanlar grubunun, Türkmenistan’ın daveti üzerine seçimlerin yürütülmesini gözlemleme amacıyla ülkeye geldiği belirtilen Merkez Seçim Komisyonu açıklamasında, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) gözlemcilerinin de seçim sürecini izlemeye devam ettiği bildirildi. Siyasi partiler, kamu kurumları ve adaylar tarafından atanan ulusal gözlemciler de seçim öncesi süreci izliyor.

25 Mart Pazar günü yapılacak seçimler sonunda Türkmenistan Milli Meclisi’nin 125 milletvekili ile birlikte, Anayasal bir kurum olan Halk Maslahatı ve Geneşi üyeleri belirlenecek.

     

        

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Seçim,

Diğer Haberler