turkmenistanda-turkmen-coban-kopegi-alabay-icin-milli-bayram-ilan-edildi

Türkmenistan'da Türkmen çoban köpeği Alabay için, milli bayram ilan edildi

Türkmen Alabayı, Türkmen Atı’nın Milli Günü ile birlikte kutlanacak

05 Mart 2021 19:31

Türk dünyasının can dostları; Sivas’ta Kangal, Aksaray’da Malaklı, Türkmenistan’da da Alabay; hepsi cesur, hızlı ve çevik...

Kadın ve çocuklara muhlis, kötü niyetli kişilere caydırıcı, sahibine de aşırı bağlı çoban köpeklerinden Türkmen çoban köpeği Alabay için milli bayram ilan edildi. 

Her yıl nisan ayının son pazar günü yapılacak kutlamalarda, Ahal-Teke atları arasında düzenlenen güzellik yarışması, Alabay köpekleri için de düzenlenecek.

Aşkabat'ta Alabay köpekleri için bir forum düzenlendi. Foruma Devlet Başkanı Yardımcısı Serdar Berdimuhamedov ile Türkmen Alabay Derneği Başkanı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Forumda Alabay köpeklerinin Türkmenlerin tarihindeki rolüne ve halkın kültürel mirası olarak korunmasının ve gelecek kuşağa aktarılmasının önemine değinildi. Özel bir ilgi isteyen Alabay köpeklerinin yetiştirilmesi için kurulan tesisler hakkında bilgi verildi.

Türkmen Alabayı’nın yetiştirme geleneklerinin İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesi'ne dahil edilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Diğer Haberler