turkmenistanin-kredi-notu-aciklandi

Türkmenistan'ın kredi notu açıklandı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkmenistan’ın kredi notunu "B+" olarak revize etti.

05 Şubat 2024 11:01

Fitch Ratings, Türkmenistan'ın kredi görünümünü durağandan pozitife çevirdi. Kuruluş, Türkmenistan’ın uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunu "B+" olarak teyit etti.

Kuruluştan yapılan açıklamada, kamu borcunun son derece düşük olması ve güçlü devlet bilançosunun bu notu desteklediği ifade edildi. Ülkenin, dünyanın dördüncü büyük gaz rezervlerine sahip olduğuna vurgu yapıldı, yüksek enerji fiyatlarının bilançoyu güçlendireceği aktarıldı.

Raporda 2023 yılında gaz ihracatının büyük çoğunluğunun Çin'e yapıldığı, iletim kapasitelerinin artırıldığı ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya potansiyel bir gaz anlaşmasının değerlendirildiği ifade edildi. Yatırımların 2025 yılından itibaren bilançoya pozitif yansıyacağı aktarıldı.

Fitch Ratings ayrıca, hükümetin uluslararası kuruluşlar nezdinde iş birliğine dikkat çekerken, Türkmenistan'ın Dünya Ticaret Örgütü’ne katılım yolunda ilerleme kaydettiği ifade edildi.

B+ notu, ülkede yatırım yapmak isteyenler için önemli bir referans oluşturuyor. Bu not ile ülkenin GSYİH değerlerinin ve ekonomik büyümenin hızlandığına dikkat çekiliyor.

Anahtar Kelimeler: türkmenistan, kredi notu, fitch ratings,

Diğer Haberler