turkmenler-yiyecek-ve-su-sikintisi-cekiyor

Türkmenler Yiyecek Ve Su Sıkıntısı Çekiyor

Telafer'i terk etmek zorunda kalan Türkmenler yiyecek ve su sıkıntısı çekiyor.

17 Haziran 2014 09:05

Musul’un, Türkmenler’in yoğun olarak yaşadığı Telafer ilçesini kontrol altına almak için düzenledikleri saldırıda çok sayıda sivili öldüren ve yaralayan IŞİD örgütü üyelerinin bir kısmı, yerel polis gücü ve sivil direnişçilerle girdikleri çatışmalarda öldürüldü.

Türkmen Cephesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Telafer’i ele geçirmek için 2 gün boyunca ağır havan topu saldırıları düzenleyen IŞİD militanları, bölgede kontrolü sağladıktan sonra 30 civarında Şii Türkmen ile ele geçirdikleri bazı yerel polislerin yaşamlarına son verdi.

Havan toplarıyla yerleşim yerlerine zarar veren militanlar, İmam Saad Türbesi’ni de havaya uçurdu.

Telafer’in kenar mahallelerinde çıkan çatışmalarda ise IŞİD militanlarından bazıları yerel polis gücü ve Türkmen direnişçiler tarafından öldürüldü. Bu arada, IŞİD'e karşı direnmek için silahlanan Türkmenlerin arasında kadınlar da yer aldı.

Örgüt üyeleri kayıplarına rağmen, Telafer’i ele geçirdikten sonra ilçe merkezinde gövde gösterisi yaptı, ardından kamu binaları ile Osmanlı döneminde yapılan Telafer Kalesi’nde konuşlandı.

TÜRKMENLER YİYECEK, SU SIKINTISI ÇEKİYOR

İŞİD militanlarının ilçeye girmesinin ardından yaşadıkları yerleri terk ederek Telafer’e 50 kilometre mesafede bulunan, peşmerge kontrolündeki Sincar ilçesine sığınan Türkmenler ise yoklukla mücadele ediyor.

Bazı Türkmen aileler, Sincar’da yaşayanlar tarafından evlerinde misafir edilirken, pek çok Türkmen de cami, okul ve inşaatı devam eden binalarda barınıyor.

Evlerini acilen terk ettikleri için yanlarında giyecek, yiyecek , eşya ya da para alamayan Türkmen aileler, yiyecek ve temiz su bulmakta zorluk çekiyor. Özellikle dün ve önceki geceyi uykusuz geçiren ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan kadın ve çocuklar yardım bekliyor.

Anahtar Kelimeler: Irak, Türkmenler, telafer, ışid, Yiyecek ve su sıkıntısı,

Diğer Haberler