turksoy-ressamlar-bulusmasi-kapsamindaki-resim-sergisi-ozbekistan-da-acildi

TÜRKSOY Ressamlar Buluşması kapsamındaki resim sergisi Özbekistan’da açıldı

 Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) Ressamlar Buluşması etkinliği kapsamında düzenlediği resim sergisi Özbekistan’da açıldı.

18 Nisan 2023 13:08

TÜRKSOY'un Özbekistan Güzel Sanatlar Akademisi ile işbirliğinde Taşkent’teki Resim Galerisi'nde düzenlenen açılış töreninde konuşan TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, katılımcıları Türkiye’de meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etti.

Türkiye’de 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Raev, "Türk dünyası olarak her zaman, iyi günde de kötü günde de Türk kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Biz hep birlikte bu zorlu günlerin üstesinden geleceğiz." dedi.

Raev, bu etkinliğin TÜRKSOY'un kuruluşunun 30. yılı kapsamında düzenlendiğini kaydederek teşkilatın üye ülkelerinden aldığı güçle dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirecek, birlik ve beraberliğe katkı sağlayacak çok sayıda projenin hayata geçirilmesi için üstün gayret gösterdiğinin tüm dünyada bilindiğini ve takdirle karşılandığını belirtti.

TÜRKSOY’un 25 yıldır her sene geleneksel olarak gerçekleştirdiği TÜRKSOY Ressamlar Buluşması’nın bugüne kadar Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde yapıldığını anımsatan Raev, 2020'de Türk Dünyası Kültür Başkenti Hive'de yapmayı planladıkları etkinliğin Kovid-19 salgını nedeniyle ertelendiğini ve bugün Özbekistan Güzel Sanatlar Akademisi ev sahipliğinde üye ülkelerden gelen ressamların katılımıyla düzenlendiğini sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından Özbekistan Güzel Sanatlar Akademisi Başkanı Akmal Nur ve Sultan Raev, serginin açılışını yaptı.

Bir hafta boyunca devam edecek sergide TÜRKSOY üyesi ülkelerden 30’a yakın ressamın 100’den fazla eseri yer alıyor.

Diğer Haberler